Julianne DONALDSON - Bir Rüya Gibi [ Yorum ]

04:21:00, BY Elsa Kitap -



Evet arkadaşlar Bir Rüya Gibi  kitabı da bitti. Mayıs ayında okuduğum ikinci kitap oldu bu.  Annesini at kazası sonucunda kaybeden Marianne  babasının onu büyük annesinin yanına ikiz kız kardeşini de Londra'da ki kuzenlerinin yanına bırakır. 
Marianne ve ikiz kız kardeşi arasında dağlar kadar fark vardır. Marianne kırsalda yaşamayı, ata binmeyi,  resim yapmayı ve babası ile ilgilenmek ve zamanını iyi şeylere harcamak isteyen bir kız.

 
İkiz kız kardeş Cecily ise onun tam tersi bir karakter. Güzel ve zarif tir.  Piyano ve şarkı söylemeye bayılır. Şehir hayatını daha çok seviyor ve erkekler ile flört etmekten keyif alıyor. Soylu bir adam ile evlenmek gibi hayalleri var.


Cecily ikiz kız kardeşini kendisinin davetli olduğu bir eve davet eder. Büyük annesinin de onayı ile bir yolculuğa çıkar . Büyük annesi gitmeden ona mirasının tamamını  ona bırakacağını açıklar.  Fakat Marianne nin tıpkı bir hanımefendi olma şartını ortaya koyar. 
Cecily davet üzere yola çıkan Marianne 'nin yolda başına talihsiz olaylar gelir ve bu olaylar neticesinde han da merdivenlerde bayılmak üzereyken onu yakalayan ve adının Philip olduğu bir beyefendi ile tanışır.  Gece tatlı geçen muhabbet ardından sabah kalktığında Philip bulamaz.

Peki daha sonra yakışıklı Marianne 'nin yeni taşındığı evin gizemli ve yakışıklı varisi olarak karşına çıkarsa ve Marianne 'ya kör kütük aşık olursa ... Kitap da en çok hoşuma giden karakter  hiç şüphesiz Sörf Philip oldu. Sevgisine sahip çıkması ve sevdiği kadına kur yapması . Ha bir de romantik oluşu var ki bence bu yönünü diğer erkeklere örnek olmalı. 
Marianne ise Philip sevmesin rağmen sırf kardeşi için ondan kaçması  sinir etti beni . Kardeşinin üstelik Philip haketmedigini bilmesini rağmen. 



Yazarın kalemine eminim benim kadar sizde seviceksiniz. 

Kitabın ne zaman son bulduğunu anlayamayacaksınız . Yazarın da dediği gibi 

"Aşk bazen bilmediğimiz bir yolda attığımız tedirgin adımların ardından gelir." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP