GKBT Kılıç ve Çiçek [YORUM]

04:18:00, BY Elsa Kitap -


Merhaba arkadaşlar Geveze Kalemler tür grubumuz ile  bu sefer Novella Yayınlarından  Kılıç ve Çiçek kitabını konuk ediyoruz. Ben aslında tarih kitaplarını pek okumam . Yani çok nadirdir okuduğum belirli yazarlarım vardır.  Tur ekibimizde sonhayatsayfasının sahibi Nurhayat abla ' nın vilkinglere olan tutkunluğu dan bahsedince bizde merak ettik .  Ve burdan kendine teşekkür ederim. Tarihi kitapları sevmeye başladım .




 Kitabın gelirsek eğer; 
Yazar kitabı üç bölüme ayırarak yazmış.  Benim en sevdiğim bölüm ilk kısmıydı.  İkinci kısmı ise kitaba biraz heyecan katsın diye yazılmış gibi geldi. Ama okurken sıkılmadım.  Yazarın dili akıcıydı. 

Wolfman kendi kardeşi tarafından İrlanda'lılara köle olarak satılır ve işkence görür.  İyi ve temiz kalpli kızımız Deidre onun sahibinden  işkence görmesine katlanamaz ve onu gizli gizli serbest bırakır. 



 Seneler sonra ise Deidre 'nin düğün gününde Vilkinglerin saldırısı ile düğünü ve kalesi halak olur . Ve cesur Deidre Vilkinglerin başı olan Wolfram dikkatini çeker.  Kızı kendine alan Wolfram kıza tam sahip olmak isterken  kızın elbisesindeki broş görür.  O broş onun yıllar önce tutsaklıktan kurtaran kıza verdiği broş tür.  Wolfram o küçük kızın böylesine güzel bir kadına dönüştüğünü görünce şaşırır.  Ve böylece aklına ve kalbine girer Deidre Wolfam'ım.   Kıza zarar vermek istemez ve adamlarını toplayıp kaleyi terkeder. Deidre ise bir aksilik sonucu kendini Wolfram teknesinde bir fıçının içinde bulur. Fıçının içine Vilkinglerden saklanmak için girmiştir fakat daha sonra başını çarpıp bayilmistir.  Artık Wolfram nereye o oraya anlaycagınız. Kitapda en çok hoşuma Wolfram sevdiğine  sahiplenme hissi hoşuma gitti.  Tabi daha sonradan Deidre ' nin de aşkını sahiplenisi ve cesur yürekliligini takdir ettim. Romantik tarih  okumayı sevenlerin bence kaçırmamak gereken bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP