Gamze Aygün // Üç Beden Aşk Yorum

14:54:00, BY Elsa Kitap -

Kitabın Adı: Üç Bedende Aşk
Yazar: Gamze Aygün
Baskı Tarihi : Ocak 2016
Sayfa Sayısı : 272
Yayınevi : Aspendos Yayınları

Tarihte benzeri görülmemiş soğuk bir kış gününde, kalp hastası olan üç yaşındaki oğlu Seçkin'in kaybolması, bir yandan üniversite eğitimini tamamlamaya diğer yandan da maddi sıkıntıları aşmaya çalışan Belçin'in bütün planlarını alt üst eder. 
Olumsuzlukların çığ gibi büyüdüğü bu mevsimde erkeklerin gözlerini kamaştıran güzelliği ile tacizlere maruz kalan Belçin, her şeye rağmen ayakta durmayı başarabilecek midir? 

Yaşadıkları trajediden sonra gözlerini kaybeden asosyal kızı Deva'nın psikolojisine hassasiyetle yaklaşan Emel'in hayata karşı tutunduğu tavra hayran kalacaksınız. 

Asker yolu bekleyen Ceyhan'ın aldığı acı haberden sonra yaşadıklarıyla sadakat ve merhamet duygularını yeniden gözden geçireceksiniz. 

Ve her şeye rağmen aşkın büyülü kollarında umut yüklü kelimeler biriktiren gençlerin kesişen hayatlarına, kendi bedenlerinden dahi vazgeçebilecek denli fedakâr sevdalarına şahit olacaksınız. 

Yakası açılmamış hiçbir acı kalmadı bu hikâyede.



Gene bir kitap torumu ile karşınızdayım  kitap dostlarım.
Fakat bu öyle bir kitap ki  okurken içim burkuldu. 
Kitap da  üç farklı  karakterlerin acı dolu hikayeleri anlatılıyor. 
Aslında bakarsanız bu hikayeleri yaşayan bir çok insan günümüzde mevcut. 
Fakat bizler göremiyoruz.  Çünkü o kadar kendi yaşamımıza ayak uydurmuşuz ki  açın halinden aç kalmadığımız sürece anlayamıyoruz.  


Kitap da aslında farklı 3 kadının yaşamını anlatmakta. Hepsinin hayatı hüsran. 


Belçin soğuk kış günlerinde tek temennisi oğlunun üşü memesiydi
Çünkü elektrik ay dadını ödeyememişti ve yönetici de onun ısınma mekanizmasını 
acımasız yönetici tarafından kesilmişti. Eşini trafik kazasında  kaybetmiş ve oğlu ile yaşam mücadelesi veren bir edebiyat öğrencisi. Hem okuyor hem çalışıyor hemde minik oğluna bakıyordu. Hayat acımasızdı onlar için. Kitap da en çok beni etkileyen hikaye Belçin'in hikayesi oldu. Kimse onu anlamadı kimse yardım elini uzatmadı. Herkes kendi hayatına bakıyordu .  Zengin fakirin halinden ne anlar derler ya o hesap bir nevi. Ama Belçin karakteri benim favori karakterim oldu. Çünkü o kendinden önce bebeğini düşünen bir anneydi. 


"Annesi, küçücük ayak parmak uçlarına üflüyor ve ellerini birbirine sürterek ısıtmaya çalışıyordu. Son aidatı ödeyemediği için evinin ısıtma mekanizması, yönetici tarafından kesildiğinden bu yana bir hafta geçmişti."



Deva henüz daha on altı yaşında mavi çekik  gözleri ile herkesin dikkatini çeken bir kızdır.
Annesi ve babası ile geçirdiği trafik kazası sonucunda gözlerini kaybeder. 
Annesi Emel kızının  psikolojisi ve hayata yeniden devam etmesi için verdiği çabayı mücadeleyi anlatıyor. 


  "Bazı kadınlar vardır ki güçlüdür, dayanıklıdır, savaşçıdır. Bu güç fiziksel ya da görsel bağlamda bir güç değildir. Sanki seçilmişlerdir.Kah istem dışı, kah kendi istekleri doğrultusuna dayanma mekanizmalarını devamlı açık ve faal durumuna getirmişlerdir.İşte sen onlardan birisin Emel Deva da senin gibi güçlü bir kadın.



Ve son kadın karakterimiz Ceyhan. 
O bir anne. Oğlunun askerden gelmesini dört gözle beklerken oğlunun acı haberi ile yıkılır. 
Muhammet Ali ise cesur bir gençtir. 
Kahramanlığı ile tüm karakolunun hayatını kurtarmış bir asker gazimiz. 


Ceyhan önce Deva'nın gözlerinden öptü sonra Seçkin'e sarıldı."Siz yaşayın emi yavrularım"Ceyhan Deva'ya döndü. "Sen oğlumun güzel gözleri ile Şeçkin'ime bak ..."Sonra Seçkin'in göğsüne koydu kafasını ."Sen de kahramanımın kalbiyle sev o kalbe taht kurmuş kızımı..."

Hepsi gerçek hayattan . Zaten bu kitabı sevmemim bir nedenlerinden biri de bu. Hem dili akıcı hemde kendine özgü okuyucuya veriği bir tat var. 
Kitap kapağına gelirsek kapak kırmızı rengin en tatlı haline bürünmüş. 
Kitap da ki kızı ben Berçin benzettim.  Üç Beden Aşk kitabı acıları içinde barındıran bir kitap. Organ nakli bir bedenin yeniden yaşama sebebi oması başkalarına. 
Sizde Berçim , Ceylan ve Emel'in hikayelerine tanık olmak isterseniz hemen okuyun derim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP