MASKELİ GÜNLÜKLER İLE OKUMA ETKİNLİKLERİ # Severek Ayrılalım & Sevince (Ayrılık Serisi ) KİTAP YORUMUM

06:49:00, BY Elsa Kitap -
Herkese Merhabalar ;
Bildiğiniz üzere Maskeli Günlükler ile Okuma Etkinliği de bu yepyeni bir etkinlik ile karşınızdayız. 
Etkinlik kitabımız ise Parola Yayınlarından çıkmış olan Ayrılık Serisi altında iki kitaptan oluşan Rukiye Kayaarslan'ın kaleminden dökülen Severek Ayrılalım ve Sevince  kitapları
Bugün benim kitabı yorumlama günüm.
Hadi hep birlikte kitabı inceleyelim...



Asel Ateş bir moda öğrencisidir ve sitilis olma hayalinde başarılı bir şekilde ilerlemektedir.
Sınava geç kalan Asel acele ile çıktığı evden arabasının da bozulması üzerine telaşından 
ünlü futbolcu Akay Demir'in arabasının önüne çıkar. Ve ufak bir kaza geçirir. Birbirini tanımayan ikili birbirine sert çıkarlar. Fakat şans onları tekrardan bir araya getirir. Telefonları karışır ve bu 
olay vesilesi ile birbirlerine görecek olmaları ise olayı daha da tatlılaştırdı.  Bu olaydan sonra gelişenler kalplerinin birbirleri için atmasına engel olamaz ve böylece bir ilişkinin adımlarını 
atarlar. 


Her şey o kadar güzel ilerlerken tabi her romanda olduğu gibi bizimde kötü karakterlerimiz
aşıkların peşini bırakmazlar. Akay'ın Asel ile olan aşkını kıskananlar onları ayırmak için elinden 
geleni yapacaklar en acısı da bunları yapanların dost sandığı kişiler olması ve sonunda Asel' Akay'ın hayatı için ondan vazgeçiyor. İnsan bu kadar çok severken ayrı kalması çok zor olmalı. 
Ben bu aşkta Akay karakterine  bayıldım resmen. Aşkına sadık ve her şeye rağmen kalbi aşkı için atan bir adam Akay. Sevdim mi tam severim diyenlerden. 

Duygusallığın ve gözyaşının okurken üzüleceğimiz bazen ise sinir olacağımız bir öykü.
Fakat kader ve aşk onların peşini bırakmayacaktır çünkü ikisini birbirine bağlayan çok güçlü bir 
bağ vardır. 

Kitabın sonunda Akay'ın kendisi ve Asel'i ilgilendiren gerçeği öğrenmesi üzerine son bulması 
beni çok sinir etmişti. İkinci kitabı beklerken sabırsızlanmıştım hemde çokkk...


 Kitabın devamı olan Sevince kitabının sabırsızca çıkmasını bekleyen ben alır almaz heyecanlı bir şekilde okumaya başladım. Bildiğiniz üzere Akay kendinden saklanan gerçeği öğrenmesi üzerine 
Asel ile yüzleşir ve duyduklarının doğru olduğunu öğrenir. Dünyası bir nevi başına yıkılır. Onun altı yaşında bir oğlu vardır. Akay'a olan nefreti bir nevi daha artar. Haklıda yani. Hangi baba evladından ayrılmak ister ki. Akay'ın bunu bilmek en doğal hakkıydı. Fakat Asel de ne yapsız kız çaresiz elinden birş ey gelmiyor. Onun içinde zor bir durum severken bu kadar ayrı kalmak. Ama işte avunuyor oğluyla. 


Oğlunun onunla birlikte kalmasını isteyen Akay Asel'i üstü açık tehdit eder. İşi zorlaştırmaması gerektiğini söyler. Asel de artık Akay ne isterse yapacağından onunla birlikte yaşadığı ülkeye gider. 
Tüm bunlardan rahatsız olan ve yılanın başı olan Ersin rahat durmaz ve Asel'i tehdit etmeye devam eder fakat bu sefer tehditlerine tacizi de eklemeyi ihmal etmez. 


Akay Ersin'in geçmişte yaptıklarını öğrenir ve yollarını ayırma kararı alması üzerine ok yaydan çıkar Ersin için. Artık her şeyi gözden çıkarır ve Asel'i kaçırır. Tecavüz etmeye kalkar fakat Akay gerçekleri öğrendiğini ve hesap sormak için peşine düştüğünü hesaba katmaz.   Sonunda Asel'İ Ersin'in elinden kurtarır ve Ersin'de hakkettiği cezayı ölümü bulur. Aslında onu ben öldürmeliydim de neyse. 

Kitabın sonunun mutlu bitmesi ve aşıkların tekrardan  kavuşması tüm acıları unutturdu. 
Yazarın kalemi o kadar sağlam ve akıcıydı ki iki kitabından ne zaman bittiğini anlayamadım valla. 
Kendisi buradan tebrik ederim. Yeni kitaplarını merak ile bekliyoruz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP