Diriliş KEHANETİ & ÇİÇEK SEKBAN TÜFEKÇİ YORUM

03:10:00, BY Elsa Kitap -




Herkese Merhabalar;
Müptela Yayınlarından çıkmış olan Çiçek S. Tüfekçi'nin kaleminden dökülen
"Diriliş Kehaneti" adlı kitabı.



Yazar: Çiçek S. TÜFEKÇİ
Sayfa Sayısı: 240
Yayınevi: Müptela Yayınları
Çıkış Tarihi:  2015

"Kozmik bir şakanın ötesindeydi bu diriliş. Gelecektekilerin geçmişte yaşananları bilebilmesi anlaşılan bir durumdu. Ancak geçmişte yaşayan birinin, gelecekteki bir olayı bilebilmesi mümkün müydü? Gerçi bunun bir adı vardı: 'Kehanet'… Kraliçe Aba, ölümden sonra dirileceğini sanki öngörmüştü. Hatta bir ad bile vermişti. Ya da yaşama gelme gayesindeki adamı işaret etmişti. O işaret ettiği adam buradaydı. Bilgindi ama bilge değildi. Kadın ise bilgeydi, bilgin değildi. Sadece geçmişin karanlığını biliyordu. Büyük bir boşluk okyanusundan kulaç atmadan geliyordu bugüne…" Aden Ataman, işinde çok başarılı bir arkeologdur. Anadolu'nun güneyinde bulunan gizemli bir parşömeni deşifre etme çabasıyla birlikte kendisini uluslararası oyunların içinde bulur. Kraliçe Aba, 2000 yıl önce yaşamış bir kraliçedir. Günümüzün olağanüstü bilimsel keşifleri sayesinde yolu Aden Ataman ile kesişecek ve imkânsız görünen bir aşk ilişkisinin kıvılcımları çakacaktır… Çiçek S. Tüfekçi'den, tarihin, aşkın ve bilimin kesiştiği bir ilk roman.
(Tanıtım Bülteninden)



" Yaşam nasıl kutsalsa ölüm o kadar lanetlidir. Yaşamı devam ettiren ise aşktır. Ölüm ne kadar lanetliyse aşk o kadar kutsaldır. Eğer aşk olmasaydı, yeryüzü ve gökyüzü kavuşmasaydı, yaşam olmazdı. "


Öncelik olarak belirtmek isterim. 
Kapak yapımına hayran kaldım. 
Kitabın içeriğinin anlatan bir kapak olmuş en nihayetinde.


Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen oldukça başarılıydı.Kalemi  sağlam bir yazar kendisi. 
Kitabı okuduktan sonra kendisine şu soruyu yöneltmiştim. "Arkeolog musunuz? diye. Fakat kendisinin
felsefe okuduğunu arkelog olmadığını söylediğinde şaşırmıştım. Çünkü ancak  böyle güzel ve ayrıntılı anlatımı bence konuyu bilen ve konu hakkında geniş bir araştırma yapmış olmalı. Yazarımız ile güzel sohbetten sonra gerçekten de kitabı yazarken baya bir araştırma girişiminde olduğunu öğrenmiş oldum. 


Kitabın konusuna gelirsek baştan söylemek istiyorum. Kitabı okurken bir yandan da google de araştırmaya koyuluyorsunuz. Yani ben öyleydim. 


Aden Ataman; işinde oldukça iyi ve Anadolu yazıtları ve Antik Anadolu Dilleri hakkında dünyaca ünlü bir Türk arkeologdur. Bir kazı esnasında çalışma arkadaşı olan Belma bir parşömen kağıdı bulur ve ne olduğunu öğrenmek için incelemeye başlar ve böylece olay çizgisi başlar. 

Günümüzde Mersin'den başlayıp  Taşucu'na kadar uzanan gizemli bir ülke Olba'nın ve gizemli kraliçeleri  Aba... Kraliçe Aba  öldürülür. Türk Arkeolog Aden ise öldürülen kraliçe ile etkileşime geçer. Yani bir türlü geçer. Orasını nasıl gerçekleştiğini okurken kafam çok karışmıştı.
Kitap da kraliçenin yaşadığı olaylardan ve düşmanlarından söz edilir.


Heyecan ve merak uyandıran bir kitap olduğuna size garanti verebilirim. Ve asla pişman olmayacaksınız..
 
" Bilimin kaderi buydu belki . Önce en ölümcül silahlar yaratmak ... Sonra da bu silahları etkisiz kılacak araçlar üretmek...
İnsanlığın yıkımı ve kurtuluşu bilim insanlarının beyinlerindeki anahtardı. "




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY KRİSTALKİTAP